Recenze na Filmy, Anime, Hudbu, Knihy - Abiotic

It (2017)

Kutim

Vrtám se momentálně v Linuxu a MacOS X :)

Momentálně čtu hodně věcí :)

Poslouchám Wardruna, King Diamond

Koukám na Anime série z podzimní sezóny

Z hrané scény se rozhoupávám k Vikingům

Filmy starý padesátkový fláky snad i Univesal horory :p

Hraju W40K Dawn of War III

C

o

 

k

u

t

i

m

Konečně jsem To viděl To…

 

Ještě teď se drbu na hlavě, jak je možné, že tento snímek posbíral tak vysoké tržby a prakticky vládl kinům. Zřejmě na něj mířilo spoustu lidí, kteří si chtěli připomenout osmdesátky nebo porovnat s původním snímkem z roku 1990. Rozdíly mezi snímky byste však hledali těžce. Jedná se o prakticky stejný přepis. Pouze v modernějším kabátku. Co mne však vyděsilo byla stopáž, která je sice oproti původním dvou dílům sice kratší, ale i tak zde zákonitě muselo vzniknout spousty hluchých míst, které zabijou hororovou atmosféru. To už jsem nesnášel u původní adaptace.

Příběh se odehrává o letních prázdninách roku 1989 v nichž parta nesourodých dětí řeší nejen své problémy s dospíváním, ale díky podivným událostem odehrávajících se ve městě, i boj s tajemným Klaunem skrývajícím se kdesi ve spleti kanálů pod městem. Příběhový rozjezd sice navnadil, aby posléze přeřadil na nižší rychlost, protože stopáž, ale díky tomu mohu sledovat pomalý život městečka o letních prázdninách. Záběry exteriérů jsou opravdu vymazlené. Postupné prokleslování jednotlivých postav sem tam zakopne, ale autoři se snaží nezapomenout na detaily v podobě pitoreskních maloměšťáckých postaviček či psychotických rodičů. Už chápu proč mají v americe tolik vrahů :p

Do pomalého tempa se postupně vkrádají brutálně násilné výstupy Klauna, jenž jsou ohodnoceny MPAA klasifikací R. A ačkoliv jsou ústřední postavy děti, rozhodně není snímek vhodný pro děti. Záběry netrpí nouzí o ukousnuté končetiny, plavající zbytky těl či podobné vylomeniny. Hold klasické americké léto v maloměstě. Osobně si mi nejvíce líbil Klaunův výstup v knihovně a poté v opuštěném domě. V obou případech to mělo závan hutné atmosféry, která dokázala pohltit.

Musím pochválit výkony dětských herců ale i samotného představitele Klauna. Nicméně s postupující stopáží obé bylo již poměrně ohrané (repetitivní) a otravné. Strachu, aby člověk pohledal. Samotný závěr mi přišel naprosto divný v poměrně dobrých kulisách a když už autoři nechtěli nic řešit – co se dělo následně s nalezenými těly, kdo vlastně byl Klaun apod., tak bych to v těch kanálech taky useknul. Místo toho mi nadělili bonus v podobě indiánského slibu o věčném přátelství a semknutí se proti zlu, jež možná nezhynulo. S romantickou pusou na konec.

{jcomments on}

Sdílejte tento článek

prechod

4346563
Today
This Month
Last Month
All days
1086
32866
41671
4346563

Your IP: 3.92.84.196
Server Time: 2024-03-29 09:19:35

Kontaktujte Mne:

e-mail: paul.muaddib.at.tiscali.cz

ICQ: Paul Muad'Dib 

Skype: Skype status

Legacy of Alchera Guild

fotokate

Lorgit

Shoujo-ai

Shadow

SETI@HOME