Recenze na Filmy, Anime, Hudbu, Knihy - Abiotic

Anime Letní sezona 2017

Kutim

Vrtám se momentálně v Linuxu a MacOS X :)

Momentálně čtu hodně věcí :)

Poslouchám Wardruna, King Diamond

Koukám na Anime série z podzimní sezóny

Z hrané scény se rozhoupávám k Vikingům

Filmy starý padesátkový fláky snad i Univesal horory :p

Hraju W40K Dawn of War III

C

o

 

k

u

t

i

m

A je tu léto...!

 Chviličku jsem koukal na svůj předchozí text s jarní sezonou, škrábal jsem se na hlavě a říkal si, že jsou to samé komedie a blbůstky. Fakt jsem na nějakou vážně super sérii nezapomněl? Prošel jsem dokonce i katalog s výpisem jarního batche a fakt nic! Už bezmála rok, dva fňukám o dobrou sci-fi, mechárnu či epickou bitku. A ono zatím nic. Hold asi budu muset vytáhnout staré dobré fláky z archivu, přestože letní sezona trochu napravila reputaci. I když...

Začneme hned praštěně. Velmi praštěně.

Aho Girl

Jednou z letních sérií je i Aho Girl. Nehledejte v 12 minutách 12 dílné sérii žádnou logiku. Ona tam totiž žádná není. Yoshiko je totiž naprosto tupě blbá, že více není ani možno. Jenže ve své tuposti dokáže okolí přesvědčit o své pravdě a genialitě. Jo a miluje banány! Hodně banánů! A i vy dojdete k přesvědčení, že idiocie je nakažlivá a Yoshiko je virus sám! Tuhle sérii budete nenávidět - asi většina. Nebo milovat – my, ta praštěná menšina.

 

 

 

 

Children of Ether

Rhoda, žena s temnou minulostí a podivnými schopnostmi je sledována zabijáky. Prochází dystopickým světem vstříc svému osudu. Tak by se dala popsat jednodílná ONA, kterou experimentálně vyprodukoval Crunchyroll. Animace je symbiózou Japonské i Americké školy, na níž se pěkně kouká a základ příběhu není vůbec špatný. Třeba se z tohoto testovacího projektu zrodí ještě něco většího. Uvidíme.

 

 

 

Youkoso Jitsuryoku Shijou Shugi no Kyoushitsu e

Hned na začátku musím napsat, že chci druhou sérii! Classroom of the elite jak by se do angličtiny přeložil název této série, pojednává skutečně o Elitní škole, kde studenti mají naprostou volnost. Ale znáte to, vždycky je někde nějaký háček. Proto se idylka brzy mění na psycho partii šachu. Avšak jsou tu dva nepředvídatelné elementy. Tím prvním je hlavní hrdina Kiyotaka, jenž prošel vstupními testy přesně na 50% a nevypočitatelná Suzune. Podaří se jim zmařit záměr školy?

Tahle série nebyla vůbec špatná, ačkoliv ke konci již autoři zřejmě nevěděli kudykam a snažili se o menší battle royale bez krve. Rozhodně vyčkávám, jestli se náhodou neobjeví pokračování, protože hodně věcí zůstalo nevysvětlených a ten psychologický boj a schéming byl po tuně komedií rozhodně osvěžující.

 

 

Jigoku Shoujo: Yoi no Togi

Do čtveřice přichází pekelná dívka, jenž odnese do pekla nejen toho, jehož vepíšete o půlnoci do políčka odplaty, ale později i Vás. Ale samozřejmě až po Vaší smrti. Autoři nám opět přináší dvanáct příběhů o lidských emocích, které mohou i zabíjet. Občas se dotknou témat, o nichž se moc nemluví, jako je například týrání v domově důchodců. Série si jako obvykle držela vysoký standart a každý příběh zaujal. Je jen škoda, že několik posledních dílů byly již odvysílané příběhy.

 

 

 

Hajimete no Gal

Hashiba Jun'ichi je obyčejný student, jenž dívkám nemá extra co nabídnout. Kamarádí se se skupinkou ještě divnějších spolužáků a všichni společně sní, jak si najdou tu správnou vyvolenou. Jeho vykutálení kamarádičci na něj jednoho dne ušijí boudu, že musí vyznat lásku krásné Yukaně i když k ní nic necítí. K překvapení všech jej Yukana neodmítne. Zrodí se pravá láska? O tom se již musíte přesvědčit sami. Jen si opět musíte najít necenzurovaný zdroj, protože z mě neznámého důvodu je série cenzurována. Asi chtěli mršit fakt povedenou kresbu. Ehm.

 

 

 

Netsuzou Trap: NTR

A máme tu další vztahovku. Tentokráte však poměrně složitou a snažící se o psychoanalýzu jednotlivých postav. Dívky Yuma a Hotaru jsou od malička kamarádky, a když si jedna z nich najde přítele a požádá tu druhou o radu. Dostane něco, co vůbec nečekala. Zrada. Láska. Slzy. Yuri. To vše v nejpodivnější sérii sezony, od níž jsem čekal asi něco jiného, než jsem dostal.

 

 

New Game!

Skončíme hezky optimisticky. S Aobou a jejími spolupracovnicemi z herního studia zavítáme do světa kde vládnou klávesnice, myši, gamepady a volanty. Do světa her. Aoba po vystudování nastupuje do svého prvního zaměstnání ve společnosti EagleJump. Její pracovní zařazení je Character Design a má pracovat na pokračování hry, kterou milovala. A co víc, bude na ní pracovat s jejím velkým vzorem Yagami Kou, jež je však trochu jiná, než jak si ji vysnila. Trochu netradiční úsměvné slice of life z prostředí herního studia, jež hezky odsýpá a pobaví. Sázka na netradiční pojetí se setkala u diváků s kladnou odezvou a díky úspěchu záhy vznikla neméně úspěšná druhá řada.

 

{jcomments on}

Sdílejte tento článek

prechod

4346177
Today
This Month
Last Month
All days
700
32480
41671
4346177

Your IP: 18.232.66.188
Server Time: 2024-03-29 06:26:29

Kontaktujte Mne:

e-mail: paul.muaddib.at.tiscali.cz

ICQ: Paul Muad'Dib 

Skype: Skype status

Legacy of Alchera Guild

fotokate

Lorgit

Shoujo-ai

Shadow

SETI@HOME